Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Srebrenica: Policija osigurava izborni materijal


Bosnia and Herzegovina - Voting in Srebrenica on referendum in Republika Srpska entity about the official Republika Srpska Day - September 25th 2016

Nakon što su Specijalne jedinice Centra javne bezbjednosti Bijeljina sinoć ušle u zgradu Općine Srebrenica oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova RS koje je navelo da osiguravaju izborni materijal s ciljem održavanja stanja sigurnosti.

„Policija obezbjeđuje materijal otkako je dovezen u Srebrenicu i tako će biti dok ne bude otpremljen u Centralnu izbornu komisiju B“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pred zgradom općine i danas nalaze se jake policijske snage.

Centralna izborna komisija BiH, inače, odobrila je Općinskoj izbornoj komisiji Srebrenica da sa pet biračkih mjesta otvori vreće sa glasačkim listićima i kontrolnim brojanjem utvrdi rezultate izbora, javili su banjalučki mediji.

"Riječ je o biračkim mjestima na kojima nije bilo moguće otkloniti matematičko neslaganje rezultata pri unosu u aplikaciju za unos i obradu izbornih rezultata, bez otvaranja vreća", pojasnila je portparolka CIK-a Maksida Pirić, za Srnu.

XS
SM
MD
LG