Dostupni linkovi

Ministar traži smenu direktora CG policije


Goran Danilović
Goran Danilović

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović kazao je za “Antena M” da traži smenu direktora policije Slavka Stojanovića i dela menažmenta nakon što je Kotoranin Dalibor Đurić ubijen je juče iz snajpera dok se šetao u zatvorskom krugu (ZIKS).

“To je jedino logično i normalno rešenje u trenutku kada je bezbednost na najnižem nivou u poslednjim godinama'', poručio je Danilović.

On je dodao da se samo od prošle sednice Veća za nacionalnu bezbednost, pre dva meseca, dogodilo šest ubistava!

“Crnom Gorom šetaju streljački vodovi ljudi koji ubijaju, ili pokušavaju da ubijaju, na ulicama, u centru grada, na benzinskim stanicama, u zatvoru, aktiviranjem eksploziva, pucnjavom... Neko zbog ovoga mora da odgovara”, ističe Danilović, dodajući da je u Crnoj Gori najveći broj nerasvetljenih ubistava u Evropi po glavi stanovnika.

“Ne može se desiti da svakih nedelju dana neko bude ubijen a da onaj koji je ubio slobodno šeta. Mi smo postali Meka za kriminalce i bande, postali smo poligon za vežbanje snajpera i pištolja. Crna Gora nije bezbedna država i niko to ne može reći u ovim okolnostima'', kazao je Danilović.

Dosadašnji podaci ukazuju na to da je ubistvo Đurića bilo brižljivo, do tančina isplanirano uključujući plan bekstva.

XS
SM
MD
LG