Dostupni linkovi

Sirija: Četiri člana medicinskog osoblja poginula u napadu


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Četiri člana medicinskog osoblja su poginula, a jedna medicinska sestra teško je ranjena u utorak u vazdušnom napadu na kliniku u selu kod sirijskog grada Alepo, saopštila je humanitarna grupa koja podržava kliniku.

Strahuje se da se ispod ruševina nalazi još tela, istakla je ta grupa dodajući da je klinika u selu Kan Tuman "potpuno sravljena sa zemljom" u napadu, koji se dogodio u utirak uveče u 23.00 časa, prenosi AFP.

Kako je objasnila ta grupa, četiri člana Saveza sirijskih organizacija za pružanje medicinske pomoći (UOŠM) bila su u dva ambulantna vozila, koja su pozvana da dođu na kliniku kako bi prevezli pacijente na specijalizovanije tretmane.

"Zgrada ima tri sprata, uključujući podrum. Zbog intenziteta bombardovanja, tri sprata su se urušila i potpuno su uništena. Još ne znamo tačno koliko je tamo ljudi stradalo", rekao je direktor bolnica UOŠM za to područje Ahmed Dbais.

Selo Kan Tuman nalazi se u blizini grada Urum Al-Kubra, gde je u ponedeljak u napadu na skladište i konvoj koji je prevozio humanitarnu pomoć UN u Alepo poginulo oko 20 civila, što je izazvalo "verbalni rat" između svetskih sila nakon što je Vašington optužio Moskvu da je odgovorna za napad.

XS
SM
MD
LG