Dostupni linkovi

Vučić: Balkan postaje značajan region za cjelu Evropu


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Parizu da zemlje Zapadnog Balkana treba da rade zajedno da bi ostvarile napredak i da bi za desetak godina mogle možda čak i da prestignu neke evropske zemlje.

U predavanju studentima Fakulteta političkih nauka u Parizu na temu "Stabilnost Balkana" on je rekao da "Balkan postaje značajan region za cjelu Evopu i da Evropska unija igra veoma važnu ulogu u regionu Zapadnog Balkana, ona nije više samo san, već racionalni cilj".

U obraćanju studentima tog - jednog od najprestižnijih fakulteta na svijetu, čiji je tekst dostavljen medijima iz Vlade Srbije, navodi se da je Vučić istakao i da danas Zapadni Balkan ima mnogo potencijala i najveći ekonomski rast u Evropi.

"Ukoliko analizirate sadašnju ekonomsku situaciju u Evropi, videćete da mi za desetak odina možemo da stignemo, a možda čak i prestignemo neke evropske zemlje," rekao je Vučić.

Premijer Srbije je dodao da je balkanskim zemljama potrebna regionalna stabilnost i medjusobno uvažavanje i da su one uložile "mnogo vremena i truda" da uspostave "redovne i na razumu zasnovane odnose".

XS
SM
MD
LG