Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Policija Kosova privela dvojicu stranih državljana


Policija Kosova

Kosovska policija privela je u četvrtak dvojicu stranih državljana u regionu Orahovca, pod sumnjom da su "ilegalno prelazili granicu".

Regionalni komandant policije Kosova u opštini Prizren, Nexhmi Krasniqi, izjavio je za RSE da su privedeni "novinari, jedan državljanin Ukrajine i jedan novinar iz Rusije", a njihov vozač je Srbin iz opštine Štrpce na Kosovu.

Krasniqi je rekao da su "privedene osobe nezakonito ušle na granični prelaz Kosova u Jarinje".

On je rekao da su privedeni izjavili "kako niko nije tražio dokumenata prilikom ulaska na Kosovo".

Komandir policije u Prizrenu je rekao da "su se privedeni nakon toga šetali na Kosovu, dok su u četvrtak boravili u Štrpcima a kasnije u Prizrenu. Nakon toga su se vratili u Orahovcu i bili zaustavljeni od policije Kosova".

U petak je agencija ruske vesti, Sputnik, pozivajući se na izjavu glavnog urednika novinske agencije New Front, javila "da su dva novinara redakcije na srpskom, ruski građani, uhapšeni u Velikoj Hoči kod Orahovca, dok su snimali priču o pravoslavnim crkvama na Kosovu i suživotu Albanaca i Srba u regionu".

Kosovska policija je saopštila da granični organi tretiraju slučaj dvoje stranih novinara "koji se drže u centru za strance do odluke o udaljavanju sa Kosova".

Policija je saopštila da će "sve odluke o stranim državljanima koji su ilegalno boravili na Kosovu biti preduzeti u skladu sa važećim zakonima koji su na snazi na Kosovu."

XS
SM
MD
LG