Dostupni linkovi

CG: Ministar pokrenuo disciplinski postupak protiv direktora policije


Goran Danilović, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore
Goran Danilović, ministar unutrašnjih poslova Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore (MUP) Goran Danilović pokrenuće disciplinski postupak protiv direktora Uprave policije (UP) Slavka Stojanovića zbogincidenta koji se desio u utorak ispred parlamenta kada je policija spriječila bivše radnike KAP -a da uđu u Skupštinu.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Janko Vučinić pozvao je radnike da uđu u parlamenti da ne izlaze dok im Vlada ne isplati otpreminekoje im je, shodno zakonu, bila dužnaisplatiti do 31. marta ove godine.

Danilović je zbog postupka Stojanovića zatražio sastanak sa premijerom Milom Đukanovićem i najavio je da ćejavnost obavijestiti naknadno o svim greškama koje je zabilježio Stojanoviću.

“To što se desilo ispred parlamenta je za mene više od incidenta i zvanično bilo kojim aktom o tome nijesam obaviješten. Izostala je bilo kakva komunikacija između direktora policije i ministra.” kazao je Danilović na konferecniji za novinare.

On je rekao su njegove nadležnosti u obezbjeđenju javnog reda i mira značajno redukovane brojnim izmjenama zakona, ali da je izvjesno da je kao politička ličnost i ministar onemogućen da eventualno komunikacijom sa svim zaiteresovanim stranama pokuša spriječiti da ne dođe do onoga što se desilo.

Ocijenio je da je nedopustivo i nepremjereno ponašanje Stojanovića.

Upravo policije je pak saopštila da su službenici Uprave policije MUP-a spriječili su danas nasilni ulazak oko 150 osoba – bivših radnika KAP-a u štićeni objekat – Skupštinu Crne Gore u Podgorici.

Kako dodaju, s obzirom na to da su se bivši radnici KAP-a oglušili o upozorenja, policajci su upotrijebili najblaža sredstva prinude propisana Zakonom o unutrašnjim poslovima – fizičku snagu, odnosno potisikivanje mase i ručni sprej.

XS
SM
MD
LG