Dostupni linkovi

Mustafa poziva na glasanje ratifikacije demarkacije sa Crnom Gorom


Premijer Isa Mustafa tokom ranijeg intervjua za RSE, ilustracija
Premijer Isa Mustafa tokom ranijeg intervjua za RSE, ilustracija

Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je u petak da je vlada kojom on upravlja opredijeljena da unapređuje razvojnu i integrativnu agendu Kosova, kao i da se lično angažuje i zalaže da ratifikacija sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom dobije više od 80 glasova u Skupštini Kosova.

Mustafa je na svom Facebook profilu napisao da taj program Vlada Kosova ostvaruje uprkos naslijeđenim problemima i izazovima sa kojima se suočava.

"Mi smo odlučni u ostvarivanju ciljeva koji su u interesu Kosova i njenih građana. Vlada koju ja vodim ima solidnu podršku u Skupštini Kosova. Ja kao premijer o osjetljivim temama ne preporučujem da testiram snagu glasanja", napisao je Mustafa.

Prema njegovim rečima u Demokratskom savezu Kosova (DSK) se razgovara o svemu što se odnosi na to pitanje, zbog čega misli da će biti jedinstveni i u podršci ratifikacije sporazuma.

"Optimista sam da će i partneri koalicije isto učiniti sa svojim poslanicima", napisao je Mustafa.

Predsjedništvo Skupštine Kosova odlučilo je da se sjednica Skupštine na kojoj će biti razmotren Zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom održi 1. septembra.

Opoziciono Samopredjeljene je i u četvrtak poručilo da će učiniti sve da spriječe ratifikaciju sporazuma o demarkaciji granice sa Crnom Gorom

Podršku ratifikaciji i formiranju Zajednice srpskih opština dao je i potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden.

XS
SM
MD
LG