Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kosovo: Tužilaštvo ne pokreće istragu o prisluškivanju


Priština

Državno tužilaštvo Kosova neće početi istragu u vezi prisluškivanih telefonskih razgovora šefa parlamentarne grupe vladajuće Demokratske partije Kosova, Adema Grabovcija.

Državni tužilac Aleksandar Ljumezi je na konferenciji za novinare rekao da su telefonski razgovori visokih zvaničnika ove partije bili predmet međunarodnog razmatranja, EULEX-ovog tužioca, a u slučaju Ministarstva za transport i infrastrukturuju iz 2011.

“Nivo dokaza koji su bili predmet procene međunarodnog tužioca nisu bili dovoljni za podizanje optužnice”, kazao je Ljumezi.

Kosovski portal Insajder saopštio je da poseduje više od hiljadu telefonskih razgovora Adema Grabovcija iz 2011. koji dokazuju njegov uticaj prilikom zapošljavanja u visokim državnim institucijama.

Portal tvrdi da Grabovci koordiniše sve nezakonske aktivnosti unutar partije, da zapošljava na stotine ljudi, bira članove različitih saveta, direktore preduzeća i nezavisnih agencija.

U utorak je kosovski opozicioni pokret Samoopredeljenje pozvao je odgovorne da reaguju na objavljene snimke telefonskih razgovora šefa poslaničke grupe Demokratske partije Kosova, Adema Grabovcija, navodeći da oni dokazuju da je Grabovci produžena ruka “dva stuba organizovanog kriminala Hašima Tačija i Kadri Veseljija”.

Oni su dodali da telefonski razgovori dokazuju koliko je Kosovo “zarobljeno od strane političke mafije”.

XS
SM
MD
LG