Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Brazil: Vojska patrolira turističkim lokacijama


Pogled na Rio de Žaneiro, 2. avgust 2016.

Brazil je saopštio da je poslao vojne patrole na problematične turističke lokacije u Rio de Žaneiru da bi umanjio šanse za izvršenje napada, dva dana uoči početka Olimpijskih igara.

Ministar pravde Alehandre de Moraes rekao je da će angažovanje vojske kod statue Isusa Hristosa i na planini Šećerna glava omogućiti da policajci patroliraju na drugim lokacijama u gradu tokom Igara, koje traju od 5. do 21. avgusta.

Moraes je rekao na otvaranju centra za međunarodnu policijsku saradnju da će agenti opremljeni detektorima metala provjeravati posjetioce na pomenutim lokacijama.

Vojska će patrolirati i na strateškim tačkama u Riju, poput energetskih, vodovodnih i telekomunikacionih instalacija, aerodroma i tramvajskih stanica.

U Brazilu je prošlog mjeseca privedeno 12 ljudi zbog sumnje da su povezani sa militantom grupom Islamska država Iraka i Levanta (IDIL). Policija je saopštila da pod nadzorom drži oko 100 osumnjičenih islamističkih militanata, posebno u oblasti porozne granice sa Paragvajem i Argentinom.

Moraes je naglasio da su šanse za izvršenje napada "minimalne".

XS
SM
MD
LG