Dostupni linkovi

Skupština Crne Gore danas nastavlja rad, Vlada pod znakom pitanja


Skupština Crne Gore, 2016.
Skupština Crne Gore, 2016.

Skupština Crne Gore trebalo bi danas da nastavi ranije započetu maratonsku sjednicu, a možda će raditi i posljednjeg dana jula uoči odlaska na letnji odmor.

Nije isključena mogućnost da se poslanici okupe i u avgustu, jer se može desiti da sadašnja vlada izbornog povjerenja padne poslije odluke parlamenta donesene u noći između petka i subote kojom je prihvaćen akcionarski ugovor države sa italijanskom kompanijom A2A o nastavku zajedničkog upravljanja Elektroprivredom Crne Gore (EPCG).

Neke opozicione partije koje su proljetos ušle u Vladu na osnovu ponude premijera Mila Đukanovića, najavile su ranije da će Vladu napustiti u slučaju da se u Skupštini izglasa ugovor o nastavku saradnje sa Italijanima u vezi sa EPCG.

Dio opozicije tvrdi da je dalja saradnja sa kompanijom A2A štetna za interese Crne Gore, dok vlast ocjenjuje da je to garancija nastavka razvoja, jer je ugovorom predviđena izgradnja drugog bloka Termolektrane u Pljevljima.

Crnogorska skupština odbila je većinom glasova prijedlog da sadašnja gradska opština Tuzi, u sastavu glavnog grada Podgorice, bude samostalna opština, a nije prihvaćen ni prijedlog izmjena Zakona o medijima, što je bio zahtjev opozicije uoči novih parlamentarnih izbora, kao ni prijedlog Zakona o konverziji kredita u švajcarskim francima u evro.

Skupština Crne Gore je na noćašnjoj sjednici usvojila prijedlog Rezolucije o povlačenju prvog toma Rječnika crnogorskog narodnog i književnog jezika, u izdanju Crnogorske akademije nauka i umetnosti.

XS
SM
MD
LG