Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Maja Gojković u Sarajevu: Intenzivirati saradnju BiH i Srbije


Maja Gojković, Safet Softić i Mladen Ivanić u Sarajevu 25. jula 2016.

Predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković u ponedjeljak je doputovala u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini, a prvi je sastanak imala sa predstavnicima zakonodavne vlasti BiH.

U izjavi za medije rekla je da BiH i Srbija moraju intenzivirati saradnju na svim poljima.

Gojković je nakon sastanka sa predstavnicima Predstavničkog i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, kazala kako je za prvu zvaničnu bilateralnu posjetu izabrala BiH zbog važnosti međudržavne saradnje u svim segmentima.

Predložila je, kako je rekla, da BiH i Srbija potpišu sporazum u oblasti EU integracija, ali i u drugim oblastima, pozivajući delegaciju BiH u zvaničnu posjetu Skupštini Srbije.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Mladen Bosić kazao je da je današnja posjeta delegacije Srbije važna kako bi se unaprijedila saradnja između dvije države, a naročito na putu EU integracija.

Kao fokus razgovora i odnosa među dvije države, proces evropskih integracija izdvojio je i predsjedavajući Doma naroda PSBiH Safet Softić.

Naveo je kako ova posjeta treba biti generator boljih odnosa Srbije i BiH u narednom periodu u cilju rješavanja svih otvorenih pitanja.

XS
SM
MD
LG