Dostupni linkovi

Jerevan: 45 povređenih u sukobu policije i demonstranata


Sukob policije i demonstranata u Jerevanu
Sukob policije i demonstranata u Jerevanu

U sukobu jermenske policije sa demonstrantima u noći između srede i četvrtka povređeno je 45 ljudi nakon protesta ispred policijske stanice, koju su pre nekoliko dana zauzele naoružane osobe.

Među povređenima je 25 policajaca, saopšteno je iz jermenskog ministarstva zdravlja, prenosi Tas s.

Demonstranti koji su protestovali ispred policijske stanice u jermenskom glavnom gradu, Jerevanu, bacali su kamenice na policiju, dok su pripadnici policije odgovorili pucnjima upozorenja i bacanjem šok-bombi.

Teško je povređen lider Socijalističke partije Jermenije MovsesŠaverdijan (64), navodi Tas s.

U jednom trenutku policija je odgurala masu na udaljenost od oko 80 metara od zgrade, prenosi Sputnjik.

U sredu je policija dovela dodatne snage na područje u blizini zauzete zgrade. Kasnije se ispred policijskog kordona održala akcija u kojoj je učestvovalo oko 200 ljudi. Demonstranti su planirali da ne dozvole policiji da sprovede specijalnu operaciju protiv naoružane grupe koja je zauzela zgradu policije, javio je Sputnjik.

Naoružana grupa je 17. jula zauzela zgradu policije i zadržala kao taoce nekoliko policajaca u jermenskoj prestonici.

Grupa koja i dalje drži taoce traži puštanje Žirajra Sefilijana, opozicionog političara i osnivača Novog jermenskog fronta narodnog spasenja. Sefilijan, koji je učestvovao u sukobima u Nagorno-Karabahu u periodu 1988 - 1994, optužen je za nelegalnu nabavku i posedovanje oružja.

XS
SM
MD
LG