Dostupni linkovi

Vučić: Republika Srpska treba da pristane na SSP


Aleksandar Vučić i Milorad Dodik
Aleksandar Vučić i Milorad Dodik

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Vladi sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsednik tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je predložio predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da ne blokira popisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Evropskom unijom, javlja dopisinik RSE.

"Mislim da bi bilo dobro za ceo region, a ne samo za Republiku Srpsku, a naravno i za grašane Republike Srpske, da se potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju jer bito govorilo o opredeljenosti našeg naroda za ulazak u Evropsku uniju“, rekao je Vučić.

Predstavnici Republike Srpske nisu pristali da potpišu prilagođeni SSP, uz obrazloženje da bi to nanelo višemilionske štete, pre svega, poljoprivrednicima u Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Vučić je izjavio i da je zadovoljan što su se relevantni politički činioci uskladili o datumu raspisivanja referenduma u Republici Srpskoj i što predstavnici EU nisu mogli da nađu zamerku referendumskom pitanju, a koje se odnosi na datum obeležavnja Dana RS.

Najavio je da će se narednih dana sresti i sa drugim političarima iz Republike Srpske, onima na vlasti, ali i drugima iz opozicije jer veruje da mogu da dogovore "dobre" stvari koje su u interesu Srba.

Precizirao je da se dogovorio da sastanku prisustvuju Dodik, predstavnici Socijalističke partije Republike Srpske Pera Djokić i Demokratskog narodnog saveza Marko Pavić, ali i član predsedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i predsednik Srpske demokratske partije Mladen Bosić i bar još jedan predstavnik opozicije u RS.

XS
SM
MD
LG