Dostupni linkovi

CG ministar policije: Još nemamo ime napadača na Šukovića


 Goran Danilović, crnogorski ministar policije
Goran Danilović, crnogorski ministar policije

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović u intervjuu za portal Antena M kaže da je otkrivanje osobe koja je ranila Predraga Šukovića prioritet policije, ali da u ovom trenutku ne znaju njen identitet.

Danilović ne spori pravo medija da nagađaju o eventualnom naručiocu napada na bivšeg načelnika Odjeljenja za organizovani kriminal, ali ne želi da i sam nagađa.

"Nemamo ime osumnjičenog. Ipak, smatram prvorazrednom obavezom da najhitnije riješimo slučaj. U pitanju je izazov i rukavica bačena u lice državi od strane organizovanog kriminala i to sa porukom da niko i nigdje, pa ni u sred bijelog podneva, nije siguran. Država će adekvatno odgovoriti ili će biti ućutkana" rekao je ministar Danilović.

Odgovarajući na pitanje da li imaju makar indijcije o motivima napada, budući je ranjavanje Šukovića dio medija stavio u kontekst njegovog sudskog spora sa potpredsjednikom Vlade Duškom Markovićem, Danilović je rekao da je razgovrao sa ranjenim Šukovićem.

"Nadam se da će se ubrzo potpuno oporaviti i biti dragocjen za rasvjetljavanje tog slučaja. Svako nagađanje medijima je dozvoljeno. Istragu pak, obavezuju činjenice. Šuković mi je istog dana kada je ranjen saopštio da on, izuzev doslovce par ljudi, nema neprijatelja u ovom gradu. Nije moje kao ministra da vodim istragu, ali jeste da je pomno pratim, što ću i činiti" naveo je Danilović.

Bivši načelnik Odjeljenja za organizovani kriminal, Predrag Šuković, ranjen je u ponedjeljak 11. jula u centru Podgorice. Napadač mu je pucao u noge, a policija je istog dana objavila fotografije napadača za kojim tragaju a čiji identitet još nije utvrđen.

Predrag Šuković je krajem juna osuđen uslovno na tri mjeseca zatvora u trajanju od godinu dana, zbog prijetnji potpredsjedniku crnogorske Vlade Dušku Markoviću.

Kako je navedeno Šuković, je od 8. maja do 7. juna 2015., na Portalu Vijesti, pod pseudonimom "Boss", postavljao komentare "kojima je prijetio potpredsjedniku Vlade".

.

XS
SM
MD
LG