Dostupni linkovi

CG tužlac: Ranjeni Šuković se borio protiv kriminala


Milivoje Katnić, specijalni tužlac za organizovani kriminal
Milivoje Katnić, specijalni tužlac za organizovani kriminal

Specijalni tužilac za organizovani kriminal u Crnoj Gori, Milivoje Katnić, rekao je da se bivši načelnik Odjeljenja za organizovani kriminal, Predrag Šuković, borio protiv organizovanog kriminala.

"Da li se taj čovjek, koji je danas na ulici ranjen, bavio nekim kriminalom? Nije, on je policajac, on se borio protiv organizovanog kriminala", rekao je Katnić.

Ranjeni Šuković je van životne opasnosti, popodne je objavljno, a policija je objavila fotografiju osumnjičenog napadača za kojim se traga.

Komentarišući ranjavanje Šukovića, ministar unutrašnjih poslova, Goran Danilović, rekao je da za sada nema više informacija o pucnjavi, ali da očekuje da će Uprava policije, tužilaštvo i Vlada Crne Gore znati da ocijene ozbiljnost događaja.

"Sasvim sigurno, nešto što treba da nas zabrine sve, nešto što nećemo oćutati. Nadam se da te rane nijesu opasne po život, i nadam se da ću dobiti priliku da razgovaram sa Šukovićem danas u toku dana", rekao je Danilović u parlamentu

Bivši načelnik Odjeljenja za organizovani kriminal, Predrag Šuković, ranjen je u pucnjavi koja se dogodila jutros nešto prije 11 sati u centru Podgorice.

Šuković je nakon pucnjave, kako prenose mediji, hitno prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore.

Predrag Šuković je krajem juna osuđen uslovno na tri mjeseca zatvora u trajanju od godinu dana, zbog prijetnji potpredsjedniku crnogorske Vlade Dušku Markoviću.

U optužnom prijedlogu se navodi da je Šuković, od 8. maja do 7. juna 2015., na Portalu Vijesti, pod pseudonimom "Boss", postavljao komentare "kojima je prijetio potpredsjedniku Vlade".

XS
SM
MD
LG