Dostupni linkovi

Tragedija kod Aleksinca: Poginuli turisti iz Slovačke


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Pet osoba je poginulo, a 23 su povređene kada je u utorak rano ujutru autobus sa slovačkim turistima, koji su se vraćali sa letovanja u Grčkoj, iz još nepoznatih razloga sleteo sa auto-puta kod Aleksinca, tridesetak kilometara od Niša.

Iako među povređenima ima i onih sa teškim povredama, niko nije životno ugrožen, kaže direktor niškog Kliničkog centra Zoran Radovanović.

"Od svih pacijenata koje smo primili najteže povređena pacijentkinja je na Odeljenju grudne hirurgije u šok-sobi, sa serijskim prelomom rebara i povredom karlice. Životno nije ugrožena i njeno stanje je trenutno stabilno" kaže Radovanović.

Radovanović kaže da su ostali povređeni putnici zbrinuti na ortopediji ili su sa lakšim povredama.

Neposredno nakon nesreće deo putnika je najpre bio zbrinut u aleksinačkoj bolnici, ali su u toku dana svi prebačeni u Niš.

Za sve koji su nakon pregleda pušteni na takozvano "kućno lečenje" je, kažu u Kliničkom centru u Nišu, obezbeđen hotelski smeštaj.

Povređene putnike koji su smešteni u Nišu je tokom dana obišao i ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar, koji je saopštio da je u stalnoj telefonskoj vezi sa ministrom zdravlja Slovačke.

Iz niške policije zasada nije objavljeno ništa u vezi sa mogućim uzrocima nesreće.

XS
SM
MD
LG