Dostupni linkovi

U Hrvatskoj oštre osude zbog divljanja navijača


Navijači hrvatske reprezentacije na meču Hrvatska - Češka, 17. juni 2016.
Navijači hrvatske reprezentacije na meču Hrvatska - Češka, 17. juni 2016.

U Hrvatskoj se i danas nižu osuđujuće izjave divljanja dijela hrvatskih navijača na utakmici protiv Češke, a potpredsjednik Vlade Božo Petrov iz Mosta ocijenio je da se u svakom segmentu društva vodi borba između bahatih i razočaranih.

"U Hrvatskoj se, na žalost, u gotovo svakom segmentu društva vode dvije druge borbe. Borba bahatih koji su sve institucije podredili svojim sebičnim interesima, i borba razočaranih i očajnih koji su spremni na sve, pa i sramoćenje sopstvene države da bi proveli svoje osvetničke ciljeve", napisao je Petrov na Facebooku.

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je danas predložila sazivanje sjednice Vlade zbog nereda na fudbalskim stadionima.

Ona je u petak uveče oštro osudila divljanje dijela hrvatskih navijača na utakmici protiv Češke, nazvavši ih "neprijateljima Hrvatske, mrziteljima svoje reprezentacije i države (tzv. orjunašima)".

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) pokrenula je postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) zbog izgreda hrvatskih huligana za vrijeme utakmice protiv Češke, a kazna će biti objavljena 20. juna.

UEFA je pokrenula postupak zbog čak četiri prekršaja: zbog pirotehnike, bacanja raznih predmeta na teren, divljanja navijača na tribini, te rasizma.

XS
SM
MD
LG