Dostupni linkovi

Premijer Orešković podržao Karamarka


Tihomir Orešković, hrvatski premijer

Hrvatski premijer Tihomir Orešković u petak je, 27. maja, uoči telefonske sjednice Vlade na kojoj se odlučuje o smjeni prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka, rekao da vicepremijer ima njegovu podršku.

Orešković je rekao da institucije treba da se izjasne o slučaju Karamarka čiju je smjenu zbog sukoba interesa zatražila opozicija a podržao je i lider Mosta Božo Petrov drugi potpredsjednik Vlade, prenijela je Hina.

Karamarkov opoziv traži opoziciona Socijaldemokratska partija koja smatraju da je zbog poslovne povezanosti firme Drimia njegove supruge Ane, s firmom konsultanta MOL-a Josipa Petrovića, u sukobu interesa.

Lider Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je u četvrtak, da su, na njegov prijedlog, poslanici, ministri i članovi Nacionalnog vijeća Mosta odlučili da u Saboru glasaju za opoziv šefa HDZ-a s mjesta potpredsjednika Vlade zbog političke odgovornosti.

Orešković je rekao da je svjestan da Petrov, koji je takođe potpredsjednik vlade, traži smenu Karamarka, ali dodao da ne treba negirati institucije.

"Karamarko će imati moju podršku. Evo, danas slavimo 25 godina Oružanih snaga Republike Hrvatske, naši su se branitelji borili za demokratiju i mislim da su temelj svake demokratije ustav, zakoni i institucije. Mislim da treba da dopustimo institucijama da rade svoj posao i da donesu odluke", istakao je Orešković novinarima poslije svečane akademije povodom godišnjice.

XS
SM
MD
LG