Dostupni linkovi

Zagreb: Pokreće se postupak protiv Karamarka


Tomislav Karamarko, arhivska fotografija

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je jednoglasno donijelo odluku o pokretanju postupka da se utvrdi je li Tomislav Karamarko u sukobu interesa zbog poslovnog odnosa Drimie i Peritus Savjetovanja koje posluje s MOL-om.

Istražit će se je li Karamarko počinio povredu jer je propustio objasniti okolnosti o suradnji Drimie i Peritusa, kratko su pročitali iz Povjerenstva.

Podsjetimo, na aferu “konzultantica” ukazao je tjednik Nacional koji je nedavno objavio ugovor između tvrtke u vlasništvu Karamarkove supruge Ane Šarić i tvrtke lobista mađarskog MOL-a Josipa Petrovića.

U ugovoru stoji da je Petrović za usluge savjetovanja i medijskih analiza u razdoblju nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska na vlast, tvrtki njegove supruge, tadašnje partnerice, isplatio najmanje 60 tisuća eura, odnosno nešto manje od pola milijuna kuna.

Karamarkova supruga izjavila je tada da je ugovor raskinula prije nekoliko mjeseci kada je bilo izvjesno da će Karamarko postati član nove Vlade.

Karamarko se pak povukao iz donošenja odluka oko MOL-a.

Između Hrvatske i mađarskoga MOL-a se vode dva procesa arbitraže oko upravljačkih prava u INA-i.

SDP je prethodno zatražio da Karamarko podnese ostavku.

XS
SM
MD
LG