Dostupni linkovi

Podgorica: Članovi vlade neće učestvovati na sednici Skupštine


Crnogorski premijer Milo Đukanović i članovi njegove vlade neće u ponedeljak učestvovati na sednici Skupštine, na čijem je dnevnom redu rekonstrukcija izvršne vlasti, a u koju, radi kontrole izbora, ulazi opozicija.

Đukanović je podgoričkoj "Anteni M" saopštio da vlada neće učestvovati u radu sednice na kojoj se očekuje da premijer obrazloži javnosti promene u vladi.

Crnogorski premijer se na takav potez odlučio posle verbalnog incidenta u petak u Skupštini Crne Gore, kada su poslanici opozicionog Demokratskog fronta (DF) i on razmenili uvrede, a atmosfera bila na ivici tuče.

Javna opomena koju je predsednik Skupštine Ranko Krivokapić posle incidenta izrekao poslanicima DF-a kao kaznenu meru zbog vređanja premijera, za Đukanovića nije "adekvatna mera".

"Uprava Skupštine se pokazala kao krajnje neodgovoran domaćin i nije zaštitila integritet vlade koju je pozvala da učestvuje na sednici", ocenio je Đukanović.

On je saopštio da će poslanici njegove Demokratske partije socijalista (DPS) prisustvovati sednici Skupštine u trenutku glasanja o vladi izbornog poverenja.

XS
SM
MD
LG