Dostupni linkovi

Beograd: Otvoren festival dokumentarnih filmova Beldocs


Svečanim otvaranjem u Sava centru i premijernim prikazivanjem dokumentarnog filma „U potrazi za snom“ Mladena Mitrovića, otvoren je 9. Beldocs festival, festival najboljih dokumentarnih filmova iz celog sveta.

Mladen Vušurović, direktor festivala obratio se prisutnoj publici, gostima festivala i autorima rečima: „Hoću da verujem da ovaj festival ulazi u period pune zrelosti".

Povodom premijere filma „U potrazi za snom“, autor Mladen Mitrović je rekao: „Kada sam pre više od pet godina krenuo na svoje veliko filmsko i životno putovanje, odnosno u potragu sa svojom prošlošću i nekadašnjim dečacima, glumcima iz mog prvog filma, put me poveo kroz 12 zemalja, na 4 kontinenta. Tada nisam ni slutio da će me na kraju puta sačekati velika dvorana Sava Centra, u kojoj sam gledao neke od najznačajnijih filmova moga života", rekao je Mitrović.

Do zatvaranja festivala, 18. maja, i projekcije filma „Koga sledećeg napasti?“ Majkla Mura, Beldocs će prikazati više od 60 ostvarenja, ugostiti tridesetak gostiju iz regiona i sveta i upriličiti nekoliko radionica, u saradnji sa Evropskom dokumentarističkom mrežom.

Osim otvaranja i zatvaranja festivala planiranih za Sava centar, Beldocs će se odigravati u Domu omladine Beograda, Kulturnom centru Beograda, bioskopu Fontana, Jugoslovenskoj kinoteci i Cadmus Cineplex-u u Budvi.

XS
SM
MD
LG