Dostupni linkovi

Savez za promjene: MUP RS-a zabranio protesnu šetnju nakon protesta 14. maja u Banjaluci


Bosnaskohercegovački političar Dragan Čavić

Predstavnici Saveza za promjene saopćili su da im je policija Republike Srpske tražila da promijene trasu kretanja nakon protesta najavljenih za 14. maj u banjalučkom parku.

Nakon sastanka u MUP-u Republike Srpske, predsjednik NDP-a Dragan Čavić kazao je da će protest opozicije biti održan u parku „Mladen Stojanović“, a da će potom promijeniti trasu kretanja.

Planirali su da, nakon okupljanja i obraćanja u parku krenu pored zgrade Vlade Republike Srpske prema Trgu Krajine, gdje će u isto vrijeme biti miting vlasti u RS-u, koji su također najavili kretanje prema zgradi vlade, tako da bi se učesnici dva skupa morali „susresti“.

Čavić je izjavio kako su im u policiji rekli „da oni imaju problem, jer je opozicija zakazala protest, a vlast nakon toga miting“.

Ustavno pravo građana je, navodi Čavić, da izraze svoj stav na protestima, ali MUPRS-a smatra da trasa koju su najavili može biti problematična, jer je i vlast najavila kretanje istim putem, samo iz suprotnog smjera. On je uvjeren da će skup opozicije proteći mirno. Dalje poteze koji će biti napravljeni Savez za promjene razmatrat će u petak.

XS
SM
MD
LG