Dostupni linkovi

Savez za promjene: MUP RS-a zabranio protesnu šetnju nakon protesta 14. maja u Banjaluci


Bosnaskohercegovački političar Dragan Čavić
Bosnaskohercegovački političar Dragan Čavić

Predstavnici Saveza za promjene saopćili su da im je policija Republike Srpske tražila da promijene trasu kretanja nakon protesta najavljenih za 14. maj u banjalučkom parku.

Nakon sastanka u MUP-u Republike Srpske, predsjednik NDP-a Dragan Čavić kazao je da će protest opozicije biti održan u parku „Mladen Stojanović“, a da će potom promijeniti trasu kretanja.

Planirali su da, nakon okupljanja i obraćanja u parku krenu pored zgrade Vlade Republike Srpske prema Trgu Krajine, gdje će u isto vrijeme biti miting vlasti u RS-u, koji su također najavili kretanje prema zgradi vlade, tako da bi se učesnici dva skupa morali „susresti“.

Čavić je izjavio kako su im u policiji rekli „da oni imaju problem, jer je opozicija zakazala protest, a vlast nakon toga miting“.

Ustavno pravo građana je, navodi Čavić, da izraze svoj stav na protestima, ali MUPRS-a smatra da trasa koju su najavili može biti problematična, jer je i vlast najavila kretanje istim putem, samo iz suprotnog smjera. On je uvjeren da će skup opozicije proteći mirno. Dalje poteze koji će biti napravljeni Savez za promjene razmatrat će u petak.

XS
SM
MD
LG