Dostupni linkovi

U Sarajevu danas sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH


Nastavak 12. sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) biće održan danas u Sarajevu, a na utvrđenom dnevnom redu, između ostalog, nalazi se Izvještaj o radu Vlade FBiH za 2015. godinu.

Osim toga, delegati će raspravljati o Nacrtu zakona o zaštiti okoliša, Informaciji o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u BiH za period od marta do oktobra 2015. godine, te Izvještaju Parlamentarne komisije odgovorne za reviziju o revizijskom izvještaju budžeta FBiH i revidiranih korisnika budžeta FBiH za 2014. godinu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Parlamenta FBiH.

Također, za danas je planirana i 13. sjednica, a na predloženom dnevnom redu nalazi se Prijedlog zakona o nedopuštenom oglašavanju, Prijedlog zakona o poljoprivrednoj organskoj proizvodnji, te Prijedlog zakona o finansijskom poslovanju i Nacrt zakona o veterinarsko – medicinskim proizvodima.

Delegati bi trebalo da razmatraju i Izvještaj o radu Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom FBiH za 2015. godinu, Izvještaj o izvršenju finansijskog plana za 2015. godinu, kao i Izvještaj o izvršenju budžeta FBiH za period od 1. januara do 31. decembra 2015. godine.

XS
SM
MD
LG