Dostupni linkovi

Supruga potpredsjednika Vlade Hrvatske Tomislava Karamarka oglasila se povodom afere


Tomislav Karamarko
Tomislav Karamarko

Supruga vicepremijera Hrvatske se oglasila nakon što se našla u centru afere zbog saradnje sa lobistom MOL-a Josipom Petrovićem.

Ana Karamarko je rekla da je raskinula ugovor sa njim čim je postalo izvesno da će njen suprug Tomislav Karamarko ući u vladu.

Zagrebački nedeljnik Nacional objavio dokumente u kojima se vidi da je konsultant MOL-a Josip Petrović supruzi Tomislava Karamarka za dve godine isplatio oko pola miliona kuna za savetovanje iz područja energetike.

"Posao moje agencije nema veze s politikom", rekla je Ana Karamarko za "Jutarnji list".

Ona je navela da je njena firma imala ugovor s firmom Peritus savetovanje te da je bila upoznata s njihovim radom onoliko koliko je to bilo bitno za poslove koje je obavljala kao marketinška agencija.

"Reč je o uobičajenom ugovoru o pružanju agencijskih usluga iz područja marketinga i komunikacija. Firma Drimia nikad nije obavljala nikakve poslove za Peritus savetovanje koji bi bili u interesima MOL-a", rekla je Karamarko.

"Onog trenutka kad je postalo izvesno da bi moj suprug mogao postati član vlade, gospodina Petrovića obavestila sam da raskidamo ugovor. Na vreme sam raskinula saradnju s firmom Peritus savetovanje upravo zbog okolnosti koje su se promijenile dolaskom HDZ-a na vlast i moga supruga na spomenute funkcije", rekla je Ana Karamarko.

Potpredsednik hrvatske vlade i lider najuticajnije vladajuće HDZ je ranije danas rekao da je cela afera novi pokušaj da se preko njegove supruge izvrši politički pritisak na njega.

XS
SM
MD
LG