Dostupni linkovi

Putin čestitao Dan pobede


Vladimir Putin
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Dan pobede nastaviti da bude simbol herojstva i jedinstva naroda koji su odbranili svoje zemlje i čitav svet od nacizma, javila je agencija Tas.

Putin je čestitao liderima Azerbejdžana, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Kirgistana, Moldavije,Tadžikistana, Turkmenistana, Uzbekistana, Abhazije i Severne Osetije (međunarodno nepriznatih) obeležavanje godišnjice Velikog otadžbinskog rata, a čestitke je uputio i građanima Ukrajine i Gruzije, saopšteno je iz Kremlja.

Ruski predsednik upozorio je da se ne sme dozvoliti revizija istorije, kao i da se greške iz prošlosti ne smeju ponavljati.

"Naša zajednička dužnost je da sačuvamo uspomene na stradale u Velikom otadžbinskom ratu i da se staramo o veteranima na najbolji mogući način", rekao je Putin.

On je izrazio nadu da će prijateljstvo i bratstvo koje je testirano u zajedničkoj borbi nastaviti da bude osnova međudržavnih odnosa, olakšati razvoj i integracije na Evroazijskom kontinentu.

Putin se zahvalio ratnim veteranima i prvoborcima u Velikom otadžbinskom ratu i poželeo im dobro zdravlje i dug život, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG