Dostupni linkovi

Norveška: Pronađeno 11 žrtava rušenja helikoptera


Potraga na mjestu nesreće zapadno od Bergena 29. aprila 2016 .
Potraga na mjestu nesreće zapadno od Bergena 29. aprila 2016 .

Norveške spasilačke službe objavile su da je helikopter sa 13 ljudi koji se danas srušio kod zapadne obale te zemlje potpuno uništen i da nije pronađena nijedna preživjela osoba, javlja Reuters.

Hitne službe do sada su pronašle 11 tijela. Potraga za još dvije osobe koje su bile u helikopteru se nastavlja.

AP je ranije naveo da se u helikopteru nalazilo 14 osoba i da je norveška stanica TV2 javila da se nekoliko osoba može vidjeti u okeanu.

Reuters je prenio da je helikopter nasukan kod malog ostrva, a da se nesreća dogodila zapadno od Bergena, drugog po veličini grada u Norveškoj. Helikopter se vraćao sa naftne platforme "Galfaks B" u Sjevernom moru kada se nesreća desila.

"Helikopter je potpuno uništen. Spasilačke službe čine sve što mogu da pronađu žive ljude", rekao je portparol Centra za spasilačku koordinaciju južne Norveške.

Naftna kompanija "Statoil" koja upravlja platformom objavila je da je u letjelici bilo 11 putnika i dvoje članova posade.

"Još uvjek nijesmo pronašli nijednog preživjelog. Još uvek tražimo", kazao je za Reuters znaničnik lokalne policije koji organizuje operaciju Morten Kronen.

XS
SM
MD
LG