Dostupni linkovi

Drama radnika Tuzla kvarca se nastavlja


Tuzla kvarc: Protest očajnika
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00

VIDEO: Tuzla kvarc - protest očajnika

Četvorica radnika "Tuzla kvarc", koji štrajkuju glađu već 18 dana, i dalje se nalaze na silosu u Tuzli, gdje su se popeli jutros, uz tvrdnje da će počiniti samoubistvo.

Jedan od radnika je pokušao skočiti sa silosa ali su ga u samoubistvu spriječili.

Radnici su tokom dana bili sišli sa silosa, ali su se gore ponovo vratili.

Ukupno 21 radnik Tuzla kvarca koji štrajkuju glađu, od kantonalne Vlade traže vraćanje oduzete koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska na lokalitetu Bukinje, kako bi firma nastavila s radom.

Četvorica radnika koji i dalje borave na silosu kažu da će sići će nakon što bude postignut dogovor sa Vladom TK, odnosno nakon što im bude omogućen radni angažman.

Predsjednik Sindikata radnika Tuzla kvarca Senad Mehanović, direktor preduzeća Smajil Velagić i resorni ministar vlade Tuzlanskog kantona (TK), Srđan Mićanović održali su danas pregovore iza zatvorenih vrata.

"Na pregovorima je sa ministrom ostao predsjednik Sindikata radnika. Mi smo uspjeli pronaći strateškog partnera, ali sa Vladom TK nismo još uvijek postigli dogovor u vezi sa ponovnim dodjeljivanjem koncesije. Šta će biti dalje, vjerujte da ne znam", pojasnio je direktor Velagić.

XS
SM
MD
LG