Dostupni linkovi

Jedan radnik Tuzla kvarca spriječen u pokušaju da se ubije


Radnici na vrhu silosa, Tuzla, 28. april 2016.
Radnici na vrhu silosa, Tuzla, 28. april 2016.

Jedan od četvorice radnika Tuzla kvarca koji su se jutros popeli na silose za kvarcni pijesak pokušao je izvršiti samoubistvo skokom sa visine od nekoliko desetina metara. U toj namjeri su ga zaustavile njegove kolege.

Četvorica radnika "Tuzla kvarc", koji štrajkuju glađu već 18 dana, danas su se popeli na silos u Tuzli i prijete da će počiniti samoubistvo. U krugu preduzeća trenutno se nalaze pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja i Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla.

Podsjetimo, 21 radnik Tuzla kvarca koji štrajkuju glađu ,od kantonalne Vlade vraćanje oduzete koncesije za eksploataciju kvarcnog pijeska na lokalitetu Bukinje, kako bi firma nastavila s radom.

Prije nekoliko dana radnici "Tuzla kvarca" su iskopali sebi grobna mjesta u krugu fabrike u znak protesta zbog teške situacije u kojoj se nalaze , što je premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić okarakterisao kao performans, izazivajući novo ogorčenje i očaj radnika koji štrajkuju glađu.

Predsjednik Sindikata radnika Tuzla kvarca, Senad Mehanović je izjavio kako četvoricu radnika pokušavaju privoliti da siđu sa silosa za kvarcni pijesak. Oni traže da se u krugu preduzeća pojavi neko od predstavnika Vlade Tuzlanskog kantona kako bi pregovarali sa upravom o vraćanju oduzete koncesije, rekao je Mehanović

XS
SM
MD
LG