Dostupni linkovi

Skupština Crne Gore o Lex specialisu u srijedu 4.maja


Skupština Crne Gore
Skupština Crne Gore

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj će na dnevnom redu biti lex specialis, sastav nove vlade i smjena šefa parlamenta Ranka Krivokapića, zakazana je za srijedu 4.maja, dogovoreno je na kolegijumu predsjednika Skupštine u četvrtak 28.aprila.

Opozicioni Demokratski front će prisustovati sjednici Parlamenta.

Premijer Milo Đukanović je u srijedu rekao da će uputiti zahtjev za promjene u vladi zavisno od brzine kojom će mu potencijalni partneri dostaviti informaciju da imaju spisak kandidatata. Ta lista,ipak, nije stigla, ali je premijer ubrzo parlamentu uputio zahtjev sa dnevnim redom - izmjene u sastavu vlade.

Pored usvajanja lex specialisa i izboru novih ministara vlade izbornog povjerenja, na sjednici bi trebalo da se glasa i o zahtjevu za razrješenje predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića.

Lider SDP-a je u srijedu poručio da je njegova partija spremna da SNP-u ustupi mjesta u izvršnoj vlasti.

Lider SNP-a Srđan Milićje ranije od kolega iz opozicije tražio mjesto potredsjednika vlade i ministra finansija, iako nije potpisao Sporazum.

Za danas su zakazane sjednice glavnih odbora SDP-a i SNP-a na kojima će se raspravljati o Sporazumu ikadrovskim rješenjima za vladu.

XS
SM
MD
LG