Dostupni linkovi

Promocija svetskog književnog časopisa Asymptote u Beogradu


Razgovor na temu "Prevođenje kao portal svetske književnosti" i promocija književnog časopisa Asymptote, koji obeležava pet godina postojanja, biće održani večeras u 19 časova u Ustanovi kulture “Parobrod” u Beogradu.

U razgovoru, koji će moderirati Ana Pejović, koordinatorka književnog festivala KROKODIL, i Mirza Purić, dopisnik urednik Asymptote, učestvuju Slavica Miletić, prevoditeljica i urednica u izdavačkoj kući Fabrika knjiga, Aleksandra Mančić, prevoditeljica i traduktološkinja, te Đorđe Božović, prevodilac i lingvista.

Asymptote je besplatni književni online tromesečnik koji nastoji da na jednom mestu sakupi najbolju savremenu književnost iz celog sveta. U časopisu su izašla prethodno neobjavljivana dela najpoznatijih svetskih imena, kao što su David Mitchell, Haruki Murakami, Can Xue, Yoko Tawada, te nobelovci Herta Müller, J.M. Coetzee, Imre Kertész, Czeslaw Milosz i José Saramago.

Pored dela renomiranih autorki i autora, u magazinu je objavljen veliki broj radova mladih i/ili međunarodno neafirmisanih književnica i književnika iz celog sveta.

U aprilu 2015. redakcija magazina dobila je nagradu Londonskog sajma knjiga za najbolju međunarodnu inicijativu na polju književnog prevođenja.

Ove godine Asymptote slavi pet godina postojanja organizovanjem događaja u Londonu, New Yorku, Rochesteru, Teheranu, Melbourneu, Manchesteru, Ottawi, Denveru, Chicagu, Buenos Airesu i Krakowu.

XS
SM
MD
LG