Dostupni linkovi

Erdogan: Cilj je milijarda dolara razmjene sa Hrvatskom


Turski predsjednik Redžep Erdogan izjavio je u utorak u Zagrebu je da mu je želja da privredna razmjena između Turske i Hrvatske dostigne milijardu dolara.

Erdogan, koji je danas doputovao u dvodnevnu posjetu Hrvatskoj, izjavio je poslije sastanka sa hrvatskim predsjednikom Kolindom Grabar Kitarović da mogućnosti saradnje dvije zemlje ni izdaleka nisu iscrpljene.

"Naše privredne odnose treba poboljšati i povećati. Cilj je da budu milijardu dolara. Trenutno se ne vidi potencijal obje zemlje o tom pitanju, ali dok postoji volja da se promijeni, to se može postići", rekao je Erdogan na konferenciji za novinare.

On je naveo da su sa njim stigli predstavnici 60 firmi koje investiraju u Hrvatskoj.

Hrvatska predsjednica je navela da je fokus bio stavljen na bilateralnu saradnju i investicije u Hrvatsku, prenose hrvatski mediji.

"Veoma je bitna energetika, izvoz poljoprivrednih proizvoda, izvoz goveđeg mesa u Tursku. Tu je i pitanje turizma, ulaganje u sektor turizma i razmjena turista", istakla je hrvatska predsjednica.

Ona je naglasila i važnost uvođenja avionske linije Istanbul-Dubrovnik, barem u ljetnim mjesecima.

Erdogan je u utorak doputovao u dvodnevnu posjetu Hrvatskoj u pratnji šest ministara i više od stotinu turskih privrednika.

XS
SM
MD
LG