Dostupni linkovi

Obama danas u Hanoveru


Demonstranti u njemačkom Hanoveru nose transparente protiveći se postizanju Transatlanskog sporazuma o investicijskom partnerstvu (TTIP), 23. april 2016.

Američki predsjednik Barak Obama doputovaće danas u Hanover, gdje će uz njemačku kancelarku Angelu Merkel otvoriti Sajam industrijske trgovine i prisustvovaće samitu evropskih lidera.

Obamin dvodnevni boravak u Hanoveru biće peta i, najvjerovatnije, posljednja posjeta Njemačkoj prije isteka njegovog mandata u januaru.

Juče su u Hanoveru održani protesti i više desetina hiljada ljudi protestovalo je zbog predloženog Transatlantskog trgovinskog i investicionog partnerstva (TTIP) između SAD i EU.

Obama će posjetu Njemačkoj početi razgovorima sa Merkel nakon čega će dvoje lidera zvanično otvoriti godišnji Sajam u Hanoveru.

Američki predsjednik potom će prisustvovati posebnoj večeri, čiji će domaćin biti Merkel u zamku Herenhauzen i kojoj će prisustvovati i poslovni lideri.

Obama će sutra uz Merkelovu posjetiti Sajam i potom će prisustvovati samitu na kojem će biti lideri Francuske, Italije i Britanije.

Bijela kuća je saopštila da će na sutrašnjem sastanku Obame sa Merkel, francuskim predsjednikom Fransoa Olandom, italijanskim premijerom Mateo Rencijem i šefom britanske Vlade Dejvidom Kameronom pažnja biti usmjerena na napore u borbi protiv terorizma poslije napada u Parizu i Briselu.

XS
SM
MD
LG