Dostupni linkovi

Pretraženo skladište panamske firme Mosak Fonseka


Tabla ispred ureda firme Mosack Fonseka, april 2016.

Panamski zvaničnici pretražili su skladište advokatske firme "Mosak Fonseka", koja je u centru slučaja "Panamski dokumenti" o ofšor poslovanju i pranju novca.

Tužilac za organizovani kriminal Havijer Karabalo izjavio je da je nadjena velika količina dokumenata povezana s kompanijom, ali nije jasno šta ta dokumenta sadrže.

Policijski agenti su izneli više vreća s iseckanim papirom.

Kompanija "Mosak Fonseka" saopštila je u petak da materijal šalje u to postrojenje na reciklažu i da su sve informacije iz tih dokumenata već prebačene u elektronsku formu i predate tužilaštvu.

Glavne kancelarije te firme pretražene su prošle sedmice, posle čega je tužilaštvo saopšilo da "trenutno nema elemenata za pokretanje postupka protiv firme 'Mosak Fonseka' niti njenih vlasnika i zaposlenih".

Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara je početkom meseca objavio 11,5 miliona dokumenata na osnovu dosijea procurelih iz panamske firme "Mosak Fonseka". U njima je opisano ofšor poslovanje svetske elite, medju kojima su mnogi biznismeni, politički lideri i istaknute ličnosti.

XS
SM
MD
LG