Dostupni linkovi

Migranti ponovo blokirali prugu u Idomeniju


Mesto gde je ranjen Sirijac u Idomeniju

Migranti koji se nalaze u grčkom mestu Idomeni na granici prema Makedoniji, ponovo su blokirali prugu, javljaju danas makedonski mediji.

Kako se navodi, migranti su prugu ponovo blokirali juče kratko vreme posle akcije grčke policije za njeno raščišćavanje, nakon 30 dana blokade.

Železnička pruga je bilo otvorerna samo krako, nakon čega su migranti iz Idomenija ponovo postavili šatore i veliko kamenje na šine.

Mediji dodaju da je situacija u Idomeniju napeta, a sinoć je povređen i jedan Sirijac pod za sada nerazjašnjenim okolnostima.

Grčka policija je juče upotrebila suzavac protiv grupe migranata koji su bacali kamenje na policijski kombi za koji su mislili da je pregazio povređenog Sirijca, javila je makedonska agencija MIA.

Prema policijskim izvorima, policijska jedinica za suzbijanje nereda brzo je intervenisala i razbila grupu agresivnih migranata.

U improvizovanom kampu u Idomeniju još se nalazi veliki broj migranata koji žele da nastave put ka bogatim evropskim zemljama, iako je pre nekoliko sedmmica zatvorena takozvana balkanska ruta.

XS
SM
MD
LG