Dostupni linkovi

Tomislav Karamarko ponovno izabran za predsjednika HDZ-a


Tomislav Karamarko
Tomislav Karamarko

Održani se unutarstranački izbori za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice . Članovi HDZ-a prvi su put birali predsjednika stranke prema načelu "jedan član - jedan glas", na biračkim mjestima u gradskim, općinskim i područnim izbornim povjerenstvima. Jedini kandidat bio je sadašnji predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

Prema prvim rezultatima koje je objavio Damir Sesvečan, predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva stranke, Karamarko je dobio 98,99% od prebrojanih oko tri četvrtine glasova.

Damir Jelić, voditelj Karamarkova izbornog stožera, ustvrdio je da je po njihovim neslužbenim podacima Karamarko dobio 91.500 glasova.

Tomislav Karamarko zahvalio se svim članovima stranke koji su izašli na izbore i svima koji su pomogli da prođu dostojanstveno, kao i svim svojim suradnicima i onima koji su mu davali potporu unutar stranke.

Gotovo 800 biračkih mjesta bilo je otvoreno do 19 sati. Više od 200.000 punoljetnih članova imalo je pravo glasa, osim onih koji nisu uplatili članarine. Izlaznost je bila oko 45%.

XS
SM
MD
LG