Dostupni linkovi

Vučić i Orban u Subotici: Partnerstvom do uspjeha


Aleksandar Vucic (L) i Viktor Orban
Aleksandar Vucic (L) i Viktor Orban

Premijeri Srbije i Mađarske Aleksandar Vučić i Viktor Orban obišli su danas u Subotici novi pogon fabrike mađarske kompanije "Masterplast", uz poruku Orbana da ta investicija obezbjeđuje prosperitet Srbiji i Mađarskoj, ali i Evropi, jer će obezbediti zapošljavanje 200 Vojvođana.

Novi pogon mađarskog investitora u Subotici, u kojem će se proizvoditi staklena vuna,vredan je ukupno 7,5 miliona eura, od kojih kao podsticajnu mjeru Vlada Srbije izdvaja 23 odsto, odnosno dva miliona eura.

Mađarskji premijer istakao je da je otvaranje novog pogona Masterplasta u Subitici hrabar korak, i da će obezbijediti zapošljavanje 200 Vojvođana.

"Želio sam da pristustvujem, jer ovaj čin ima i simbolično značenje, a to je da mi Mađari i Srbi imamo zajednički poduhvat za koji takođe treba velika hrabrost. Mi, zajedno sa Vučićem, želimo takvu Evropu u kojoj postoji jedna uspješna Srbija i uspješna Mađarska, a to se može realizovati ako smo partneri jedni drugima", rekao je Orban.

On je istakao da je zato Mađarska zaunteresovana za uspeh Srbije, a da je nesporno i da je i Srbija zainteresovana da joj Mađarska bude uspešan komšija.

XS
SM
MD
LG