Dostupni linkovi

Otvaranje Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U Mostaru danas počinje 19. Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2016.Među gostima naći će se i regionalni lideri, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, te premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Sajmu će prisustvovati i zamjenik premijera Vlade Turske, koja je i partner Sajma,Numan Kurtulmus, te slovački predsjednik Andrej Kiska.

A na marginama privrednog sajma biće održan niz bilateralnih susreta. Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa članovima Predsjedništva BiH, prvi put nakon što je izrečena presuda haškom osuđeniku Radovanu Karadžiću. Također je planiran sastanak i sa nekim od čelnika Srpske pravoslavne crkve u BiH.

Planiran je i sastanak hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i srbijanskog premijera Vučića kako bi razgovarali o razlozima zbog kojih je Hrvatska blokirala otvaranje poglavlja 23 u procesu evropskih integracija Srbije.

Na ovogodišnjem sajmu, na oko 30.000 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog prostora predstaviće se izlagači iz 24 zemlje.

XS
SM
MD
LG