Dostupni linkovi

Hrvatska: Imenovanja nakon smjena u vrhu policije


Hrvatska Vlada imenovala je direktora policije i novo rukovodstvo u Policijskoj upravi Zagreb nakon što su njihovi prethodnici smijenjeni zbog provale u sjedište zagrebačke policije odakle su ukradena dva kilograma zlata i 280.000 evra.

Vlada je danas razriješila direktora policije Vladu Dominića i na njegovo mjesto privremeno imenovala Zvonimira Vnučeca, koji je do sada bio zamjenik Dominića.

Promjene su izvršene i u vrhu zagrebačke policije. Sdužnosti je udaljen zagrebački načelnik Sektora organizovanog kriminaliteta Željko Dolački u čijoj je kancelariji bio sef u koji je provaljeno.

Ministar Vlaho Orepić rekao je da je protiv Dolačkog moguć i disciplinski postupak. U sjedište zagrebačke kriminalističke policije provaljeno je u noći između 3. i 4. aprila kada su ukradeni zlato i novac.

"Jutarnji list" objavio je juče da je vlasnik novca i zlata Antonio I. kojeg su 15. februara u Zagrebu presrele policijske "Kobre" i u automobilu mu pronašli 280.000 evra i dva kilograma zlata.

U međuvremenu je Antonio I. pokazao potvrde o porijeklu bogatstva. Riječ je o prodaji naslijeđene kuće za gotovinu, a za zlato je imao potvrdu kupovine u Italiji.

XS
SM
MD
LG