Dostupni linkovi

Tusk: Priznanje Crnoj Gori za napredak u reformama


Donald Tusk

Predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk odao je priznanje Crnoj Gori za napredak u reformama i naglasio da je ključno da naredni parlamentarni izbori daju novi kredibilitet Vladi na putu ka EU.

Tusk je, poslije razgovora sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem u Briselu, izjavio da je u Crnoj Gori od najvećeg značaja borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

On je naveo da Crna Gora prednjači u pregovorima o članstvu u EU, a dobila je i poziv za dijalog o ulasku u NATO, što je veliko priznanje za ostvarene reforme, prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Tusk je prenio čestitke EU Crnoj Gori i drugim zemljama regiona koje su ponijele veliki teret izbjegličke krize, pažljivo sprovode imigracionu strategiju i protive se iregularnoj migraciji.

Đukanović je, nakon susreta, rekao da je u razgovoru posebna pažnja posvećena političkom dijalogu vlasti i opozicije u Crnoj Gori s ciljem da se stvori pouzdan, demokratski ambijent za izbore.

On je naveo da je ocijenjeno da postoje izgledi da na jesen budu održani parlamentarni izbori koji će dati povjerenja vrijednu Vladu.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG