Dostupni linkovi

Parlament BiH: Delegacija Predstavničkog doma u posjeti Hrvatskoj


Ilustrativna fotografija

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i zamjenici Mladen Bosić i Šefik Džaferović boravit će 29. i 30. marta u zvaničnoj radnoj posjeti Republici Hrvatskoj.

Tokom dvodnevne posjete, do koje dolazi na poziv predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, Krišto, Bosić i Džaferović sastat će se s najvišim zvaničnicima Hrvatske i razgovarati o aktuelnim pitanjima u vezi s unapređenjem bilateralnih odnosa dviju susjednih i prijateljskih država, kao i o evropskim i evroatlantskim integracijama BiH.

Delegacija Predstavničkog doma PSBiH razgovarat će najprije s domaćinom posjete, predsjednikom Hrvatskog sabora Željkom Reinerom, a potom će delegaciju primiti i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar - Kitarović.

Drugog dana zvanične posjete Hrvatskoj predviđeni su susreti članova Kolegijuma Predstavničkog doma PSBiH s predsjednikom Vlade Hrvatske Tihomirom Oreškovićem, kao i sa ministrom za vanjske i evropske poslove Hrvatske Mirom Kovačem.

XS
SM
MD
LG