Dostupni linkovi

Japanska sekta se deportuje iz Crne Gore


Strani državljani, 55 Rusa i pet Japanaca za koje je utvrđeno da su članovi vjerske sekte “Aum šinrikjo" koja je u Crnoj Gori obavljala obrede, biće deportovani iz zemlje najkasnije danas, saznaju Dnevne novine.

Oni su dobili rok do 28. marta da napuste državu jer nijesu imali prijavljen boravak u Crnoj Gori gdje su boravili od 15. marta u hotelima “Perjanik” i “Ramada".

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, policija je na informativni razgovor u prošli petak privela strane državljane koji su mahom boravili u danilovgradskom hotelu, nakon operativnih podataka da je ovaj ugostiteljski objekat zatvoren za druge goste i da su tokom boravka osumnjičeni tražili da se pogase sve kamere.

Uhapšeni su ispitivani nekoliko sati u stanici podgoričke policije, i bili su oduzeti mobilni telefoni i laptopovi, međutim nakon saslušanja oni su pušteni uz rješenje da do 28. marta napuste državu jer nijesu prijavili boravak.

Kako su neki od petka saslušanih i državljani Rusije, ruska novinska agencija Itar-tas prenosi da je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije je izdalo saopštenje da je ambasada ove zemlje u Crnoj Gori bila u stalnom kontaktu sa lokalnim vlastima, u cilju zaštite zakonskih prava Rusa koji su saslušavani u policiji.

Prema njihovim navodima, Ambasada Ruske Federacije u Crnoj Gori je saopštila da nijedan od privedenih ruskih građana nije kontaktirao ambasadu, niti je policija kontaktirala ambasadu.

Portparol ruske ambasade za ruski list “RIA Novosti" je saopštio da “ovi građani moraju napustiti Crnu Goru do 28. marta, da su neki već otišli, a ostali će to uraditi danas".

XS
SM
MD
LG