Dostupni linkovi

MUP: Privedeni osumnjičeni za napad na aktiviste DS-a


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Policija je uhapsila četiri osobe osumnjičene da su učestvovale u napadu na aktiviste Demokratske stranke u beogradskoj opštini Zvezdara, saopštio je MUP.

Radi se o I. M. (1977), A. M. (1990), D. M. (1990) i S. K. (1992) iz Beograda.

Osumnjičeni su privedeni nadležnom tužiocu i protiv njih će biti podneta odgovarajuća prijava.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je, osuđujući napad, rekao da se nasilje u Srbiji neće tolerisati.

U napadu je povređen jedan aktivista Demokratske stranke koji je bio u grupi koja je razgovarala sa građanima u opštini Zvezdara, rekla je za RSE Nataša Vučković, funkcionerka DS-a.

“Kako smo izašli iz autobusa, stvorila se grupa koja je počela da dovikuje sve ono što se u poslednje vreme često upućuje Demokratskoj stranci – tajkuni, lopovi, raznorazne psovke… Potom je počeo napad na naše aktiviste koji su bili na štandu sa nama, jedna flaša je bačena ka nama. Jedan naš aktivista je povređen i odvezen kolima Hitne pomoći”, kaže u razgovoru za RSE Nataša Vučković.

Među napadnutim funkcionerima su, osim nje, bili potpredsednik stranke Dragan Šutanovac, član predsedništva Balša Božović i stranački aktivisti. Incident se dogodio kada su demokrate stigle na Cvetkovu pijacu, u okviru “Beogradskog karavana” koji obilazi štandove DS postavljene u gradu.

Oštre osude napada na funkcionere i aktiviste DS-a stigle su iz korpusa opozicionih stranaka.

U međuvremenu Srpska napredna stranka pozvala je nadležne da što pre identifikuju osobe koje su na bilo koji način učestvovale u, kako je označeno, "sramnom incidentu sa predstavnicima Demokratske stranke" i da o tome odmah obaveste građane Srbije.

XS
SM
MD
LG