Dostupni linkovi

Rusija: U padu aviona poginulo 62 ljudi


Avion je nekoliko puta kružio pre nego je pilot odlučio da prizemlji avion

Svih 62 ljudi koji su se nalazili u putničkom avionu koji je letio iz Dubaija prema jugu Rusije poginuli su kada se letjelica srušila prilikom drugog pokušaja slijetanja na aerodrom u Rostovu na Donu, objavili su ruski zvaničnici, javio je Reuters. Ruska istražna komisija saopštila je u subotu da su greška pilota ili tehnički kvar, najvjerovatniji, uzroci pada letjelice.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije navelo je da je "boing 737-800" low coast aviokompanije "Flaydubai" pao u subotu ujutro u 3.50 sati po lokalnom vremenu, kao da su u avionu najvećim dijelom bili Rusi.

"Avion je pao na tlo i raspao se. Prema preliminarnim podacima, bilo je 55 putnika i sedam članova posade. Svi su poginuli", navedeno je u saopštenju Istražnog komiteta Rusije.

Ruski Međudržavni komitet za avijaciju saopštio je da će se istrazi pada aviona pridružiti stručnjaci iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, SAD i Francuske.

"Komisiji će se pridružiti eksperti Ujedinjenih Arapskih Emirata, odakle je kompanija prevoznika, SAD kao zemlja proizvođač i dizajner i Francuska, čiji su radnici tvorci motora ovog aviona", navodi se u saopštenju ruskog Međudržavnog komiteta za avijaciju.

Svi dijelovi posmrtnih ostataka žrtava pada aviona na jugu Rusije poslati su s mjesta tragedije na ispitivanje, izjavio je ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov.

"Sva tijela i dijelovi tijela uklonjeni su s mjesta nesreće i poslati na analizu", rekao je Pučkov za Tass.

XS
SM
MD
LG