Dostupni linkovi

Rusija: U padu aviona poginulo 62 ljudi


Avion je nekoliko puta kružio pre nego je pilot odlučio da prizemlji avion
Avion je nekoliko puta kružio pre nego je pilot odlučio da prizemlji avion

Svih 62 ljudi koji su se nalazili u putničkom avionu koji je letio iz Dubaija prema jugu Rusije poginuli su kada se letjelica srušila prilikom drugog pokušaja slijetanja na aerodrom u Rostovu na Donu, objavili su ruski zvaničnici, javio je Reuters. Ruska istražna komisija saopštila je u subotu da su greška pilota ili tehnički kvar, najvjerovatniji, uzroci pada letjelice.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije navelo je da je "boing 737-800" low coast aviokompanije "Flaydubai" pao u subotu ujutro u 3.50 sati po lokalnom vremenu, kao da su u avionu najvećim dijelom bili Rusi.

"Avion je pao na tlo i raspao se. Prema preliminarnim podacima, bilo je 55 putnika i sedam članova posade. Svi su poginuli", navedeno je u saopštenju Istražnog komiteta Rusije.

Ruski Međudržavni komitet za avijaciju saopštio je da će se istrazi pada aviona pridružiti stručnjaci iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, SAD i Francuske.

"Komisiji će se pridružiti eksperti Ujedinjenih Arapskih Emirata, odakle je kompanija prevoznika, SAD kao zemlja proizvođač i dizajner i Francuska, čiji su radnici tvorci motora ovog aviona", navodi se u saopštenju ruskog Međudržavnog komiteta za avijaciju.

Svi dijelovi posmrtnih ostataka žrtava pada aviona na jugu Rusije poslati su s mjesta tragedije na ispitivanje, izjavio je ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov.

"Sva tijela i dijelovi tijela uklonjeni su s mjesta nesreće i poslati na analizu", rekao je Pučkov za Tass.

XS
SM
MD
LG