Dostupni linkovi

U Belgiji nastavljena racija, ubijeni napadač je Alžirac


Akcija belgijske policije, 15.mart 2016 .
Akcija belgijske policije, 15.mart 2016 .

Policijska operacija u Belgiji nastavljena je tokom noći u potrazi za mogućim saučesnikom ubijenog osumnjičenika koji se povezuje sa napadima na Pariz 13. novembra.

Napadač koji je ubijen u u južnom dijelu Brisela indetifikovan je kao Mohamed Belkaid (35), državljanin Alžira koji je nelegalno boravio u Belgiji, izjavio je danas belgijski tužilac Teri Verts.

Tri Belgijanca i jedan Francuz, svi policajci, povrijeđeni su tokom operacije u utorak 15. marta, nakon što su vlasti saopštile da su istražitelji upali u unakrsnu vatru prilikom racije u jednoj kući u kojoj je ubijen osumnjični napadač.

Kako je na press konferenciju u srijedu, 16 .marta, saopštio Federalni tužilac Belgije, kod ubjene osobe alžirske nacionalnosti stanu je pronađena zastava "Islamske države" (IDIL) .

Vlasti su saopštile da i sa vjeruju da su ostali osumnjičeni uspjeli da pobjegnu.

Kako je rekao Federalni tužitelj dvije osobe su uhapšene u akciji ali nije jasno da li su povezani sa jučešanjom pucnjavom.

Antiteroristička racija u okrugu Forest povezuje se sa novemabrskim terorističkim napadima na Pariz u kojima je poginulo 130 ljudi.

Beligijski državljani, među njima i prvoosumnjičeni Salah Abdeslam imali su ključnu ulogu u izvođenju napada na Pariz.

XS
SM
MD
LG