Dostupni linkovi

Princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola danas u Srbiji


Britanski prestolonaslednik princ Čarls i njegova supruga vojvotkinja od Kornvola doputovaće danas u Beograd u okviru šire posete Srbiji i regionu.

Tokom boravka u Srbiji oni će razgovarati sa predsednikom Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem, najavljeno je iz Pres službe predsednika Republike i Vlade Srbije

Oni će tokom dvodneve posete imati niz susreta a jedino javno obraćanje princa Čarlsa biće drugog dana posete na prijemu u Narodnoj skupštini.

Princa Čarlsa i vojvotkinju od Kornvola na aerodromu će dočekati premijer Vučić.

"Poseta je posvećena miru i pomirenju, mladima i izgradnji budućnosti Srbije i bilateralnih odnosa", rekao je britanski ambasador u Srbiji Denis Kif na brifingu za novinare uoči posete.

On je ocenio da poseta dolazi u dobrom trenutku s obzirom na aktuelni trenutak približavanja Srbije EU i činjenicu da se bilateralni odnosi dobro razvijaju bez obzira na neslaganja o nekim pitanjima.

Princ od Velsa i vojvotkinja od Kornvola su u okviru posete regionu već boravili u Hrvatskoj a do 19. marta će posetiti i Kosovo i Crnu Goru.

Princ od Velsa je poslednji put boravio u Beogradu 1978. godine, a na Kosovu je bio 1999. godine. Poslednji put je sa vojvotkinjom od Kornvola bio u regionu 2007. godine kada su posetili Bosnu i Hercegovinu.

XS
SM
MD
LG