Dostupni linkovi

Islamistički militanti napali pobunjenike u Siriji


Posledice ratnih sukoba u Siriji
Posledice ratnih sukoba u Siriji

Borci El Nusra Fronta, islamističke organizacije povezane sa Al Kaidom, zauzeli su tokom noći vojne baze i oružje od pobunjeničke grupe na severozapadu Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Direktor Sirijske opservatorije, organizacije sa sedištem u Londonu, Rami Abdulrahman je izjavio i da su borci Nusra Fronta takođe zarobili više desetina pobunjenika, preneo je Rojters.

Pobunjenička 13. divizija, na čijem je čelu komandant Ahmed el Seud a bori se pod zastavom Slobodne sirijske armije, saopštila je na Tviteru da su borci Nusra Fronta napali njihove baze i oteli oružje, ne navodeći više detalja.

Nusra Front optužuje pobunjenike da su vršili neočekivane napade na njihove baze u gradu Marat el Numan u provinciji Idlib, na severozapadu Sirije, kad je zarobljeno nekoliko pripadnika Nusra Fronta.

Sukobi islamističkih militanata i pobunjenika su se rasplamsali dve nedelje od početka primene primirja u Siriji, a uoči mirovnih pregovora u Ženevi između predstavnika vlade predsednika Bašara el Asada i pobunjenika.

XS
SM
MD
LG