Dostupni linkovi

Srbija: Nivo rijeka uglavnom stagnira


Zapadna Morava

Vodostaji rijeka u Srbiji u subotu uglavnom stagniraju, Zapadna Morava opada, Čemernica je u stagnaciji, ali nadležne službe navode da se nove padavine očekuju već u nedjelju, te da će na kritične tačke u istočnoj Srbiji biti upućeno još 1.000 ljudi koji će biti u pripravnosti.

Situacija u Šapcu je stabilna, svi vodotoci su u svojim koritima, a Sava je jutros porasla jedan centimetar u odnosu na juče. Prognozira se da će tokom vikenda porasti do 550 centimetara.

Bedemi izdržavaju i sve službe su u pripravnosti, a prema posljednjoj odluci Štaba za vanredne situacije, tokom današnjeg i sutrašnjeg dana reagovaće se duž kritičnih tačaka i biće postavljani džakovi, javljaju beogradski mediji.

Poslije poplava koje su prethodnih dana pogodile zapad zemlje, meteorolozi najavljuju nove padavine, ali sada uglavnom u istočnoj Srbiji.

Formirane su komisije za procjenu štete u zapadnoj Srbiji koje su već treći dan na terenu, a još se ne može govoriti o razmjerama štete posljednjih poplava, ali se zna da su manje nego tokom majskih poplava 2014. godine.

U užičkom kraju više od 500 potrošača i dalje je bez struje. Ekipe su na terenu, pa se očekuje da kvarovi, tamo gdje je pristup moguć, budu otklonjeni do kraja dana.

Bajina Bašta poslije obilnih padavina ima problema sa klizištima.

XS
SM
MD
LG