Dostupni linkovi

Tramp pobijedio u još tri države


Donald Tramp

Donald Tramp pobijedio je u još tri američke države na stranačkim izborima za republikansku nominaciju za predsjednika SAD.

Među Demokratama, Berni Sanders ostvario je neočekivanu pobjedu u Mičigenu, ali je Hilari Klinton povećala vođstvo velikom pobjedom u Misisipiju.

Ted Kruz je ostvario pobjedu na republikanskim izborma u Ajdahu, prenio je Bi-Bi-Si.

Tramp, biznismen bez iskustva na javnim funkcijama, vodi u anketama u Floridi, gdje je u utorak uveče održao pobjednički govor.

"Jedna od stvari zbog kojih sam najsrećniji je veliki odziv. Mislim da je ovo najveća priča u današnjoj politici", rekao je Tramp na konferenciji za novinare.

Poslije pobjeda u Misisipiju, Mičigenu i Havajima, Tramp je učvrstio poziciju kao najozbiljniji kandidat među Republikancima.

On je izdržao seriju negativnih reklama od svojih protivnika, koji dovode u pitanje njegove poslove i korišćenje vulgarnih i oštrih riječi.

Tramp je na konferenciji za novinare govorio o komercijalnim uspjesima proizvoda koji nose njegovo ime, od flašrane vode do vina.

Komentarišući kritike zbog toga što koristi psovke, milijarder je rekao da on od toga ima koristi jer time pokazuje da nije ograničen političkom korektnošću.

Tramp je rekao da će biti bolji predsjednik od svih, osim Abrahama Linkolna, i da je on "najveći konzervativac od svih".

XS
SM
MD
LG