Dostupni linkovi

Grčki mediji: Protestna nota Atine Srbiji


Povodom pisanja grčkih medija da je Atina uputila protestne note Skoplju i Beogradu, ministar rada Aleksandar Vulin rekao je da Grčka u Srbiji ima prijatelja spremnog da u potpunosti učestvuje u zajedničkom rešenju izbegličke krize, iz koga ni jedna zemlja na migrantskoj ruti ne treba da bude isključena.

Grčki list Vima tvrdi da je Atina uputila protestne note Makedoniji i Srbiji, u kojima ih upozorava na moguće ugrožavanje bilateralnih odnosa ukoliko te dve zemlje ne promene stav u pogledu izbegličke krize.

"Grčka i Srbija imaju dobre i prijateljske odnose i oni će nastaviti da se razvijaju. Naša politika je jasna i otvorena, kako se ponašaju druge zemlje na ruti, posebno zemlje primaoci migranta, tako će se ponasati i Srbija", istakao je Vulin, koji je i predsednik radne grupe za rešavanje mešovitih migracionih tokova.

"Smatramo da samo zajedničkim radom i uzdržavanjem od jednostranih poteza možemo da upravljamo migrantskim tokovima i pomognemo svakoj od zemalja, ali i ljudima koji beže od rata", poručio je ministar.

XS
SM
MD
LG