Dostupni linkovi

Demokratska stranka u koaliciji sa pet stranka za izbore u Srbiji


Bojan Pajtić, predsjednik Demokratske stranke

Lideri Demokratske stranke (DS) i još pet političkih partija danas su potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom učešću na vanrednim parlamentarnim izborima 24. aprila, a naziv izborne liste biće "DS - za pravednu Srbiju".

Sporazum sa DS-om sklopili su Nova stranka Zorana Živkovića, Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini koji predvodi Tomislav Žigmanov, Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića i pokret Živim za Krajinu Boška Ničića.

Predsednik DS Bojan Pajtić je nakon potpisivanja sporazuma rekao novinarima da su sporazum potpisale stranke koje su se i u prošlosti hrabro borile protiv režima Aleksandra Vučića.

Pajtić je naglasio da je taj režim zasnovan "na lažima, obmanama, neznanju i pljački građana" a da će slogan izborne liste koju prevodi DS biti "Da živimo normalno, da živimo sada".

Pajtić je rekao i da su aprilski izbori "možda posljednji voz za normalnu Srbiju, ako građani ne žele da za neku godinu žive na bulevaru Aeksandra Vučića, da idu u školu Aleksandar Vučić, da se po gradovima Srbije dižu spomenici Aleksandru Vučiću...".

XS
SM
MD
LG